Neem contact op:

+31 315 69 55 69

Uienschiller voor IQF markt

BLADE ONIONS
Verwerkingssoort Schillen
Geschikt voor Uien

Kleine en ongekalibreerde uien worden met de BLADE ONIONS efficiënt geschild. Deze speciaal ontwikkelde messenschiller is het ideale product voor producenten van gedroogde, gehakte, gekibbelde, verpoederde en gebakken uien voor de IQF-markt (losgevroren producten).

Hoe het werkt:
BLADE ONIONS uienschilmachine voor de IQF markt.
Invoerbunker

Invoerbunker met weegsysteem zorgt voor een consistent geschild eindproduct.

2 pijpen aan de bovenzijde van de BLADE ONIONS uienschilmachine om uiendampen af te voeren.
Pijp

Pijp om uiendampen af te voeren.

Consistent schilresultaat

De weegbunker bij de invoer zorgt ervoor dat een constante hoeveelheid van het product in elk schilcompartiment gelost wordt. Dit garandeert een optimale vullingsgraad en een consistent schilresultaat. Een kettingtransporteur transporteert het product over schilschijven die individueel door een motor worden aangedreven. De snelheid van zowel de schilschijven als de transportband is variabel. De instellingen kunnen aan de eisen van een specifiek product worden aangepast. Schilafval wordt opgevangen en door een geïntegreerde afvaltransportband afgevoerd.

INSTELBARE INSTELLINGEN

De Blade Onions kan uien in alle maten en van verschillende kwaliteit schillen zonder gebruik van water of perslucht. Als het eindproduct weinig schillen vereist, dan kan de snelheid van de transportband worden aangepast zodat de uien korter worden geschild. Dit resulteert in een hogere capaciteit. Het is ook mogelijk om uien met een taaie dikke schil te verwerken door eventueel de snelheid van de transportband en de schilschijven te verlagen.

Eigenschappen
  • Doorlopend schillen van kleine en ongekalibreerde uien zonder gebruik van water of perslucht.
  • Invoersysteem met weegsysteem om consistent schillen te garanderen, met als resultaat een gelijkmatig geschild product.
  • Uitvoerkwaliteit eenvoudig regelbaar door de snelheid van de transportband, het soort schilschijven en de snelheid van de schijven aan te passen via het gebruiksvriendelijke touchscreen-paneel.
  • Roestvrijstalen open, hygiënische constructie met grote toegangsdeuren en lage onderhoudskosten.
Schilschijven

De individueel aangedreven roestvrijstalen schilschijven zijn onderhoudsvrij.

Opties

Icoon van opvoerband Finis-Eillert

Invoerband

Bunker met invoerband.

Icoon beeld een sensor uit.

Weegsensor

Weegsensor in invoerbunker.

Icoon schilschijven

Extra schilschijven

Schillen met messchijven of geharde strippenschijven.

Download brochure
Machine brochure download NL

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze oplossingen? Vul het onderstaande formulier in, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.